2009.07.17. 15:30
Gyorsan elkészíthető ízletes muffinra vágysz? Ezt akár még egyedül is elkészítheted.
Ebben az elragadó gyümölcsös muffin nagyszerűen egyesíti az áfonya és a narancslé ízét. Mivel a sütemény mélyhűtőben sokáig eláll, javaslom, hogy kétszeres mennyiségű hozzávalóból készítsük el.
Hozzávalók (12 muffinhoz)
256 ml durvára vágott áfonya
1 felvert tojás
170 ml tej
85 ml olvasztott vaj
3 evőkanál narancslé – sűrítmény
½ teáskanál vanília
1 narancs héja
448 ml liszt
2 és fél teáskanál sütőpor
85 ml cukor
1 teáskanál só
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze az áfonyát, a tojást, a tejet, a vajat, a narancslé – sűrítményt, a vaníliát és a narancshéjat. Egy külön edényben keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a sót és a cukrot. A tejes keverékhez finoman keverjük hozzá a száraz hozzávalókat, majd kanalazzuk a masszát a papírral bélelt muffin formákba. 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
|