2009.05.09. 20:18
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (4 személyre):
-
1 fej vöröshagyma
-
2 evőkanál olivaolaj
-
400 g darált pulykahús
-
440 g hámozott paradicsom (konzerv)
-
só, őrölt fekete bors
-
300 g spiráltészta
-
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
-
4db kisebb vagy 2 db nagyobb padlizsán
-
olaj
-
120 g reszelt edami sajt
Elkészítés
-
A hagymát vágjuk apróra, dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a darált pulykahúst, és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük hozzá a konzervparadicsomot, és pároljuk 15 percig. A tésztát sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le és a bazsalikommal együtt keverjük a húshoz.
-
A padlizsánt mossuk meg, majd hosszában vágjuk ketté, sózzuk meg, vékonyan kennyük be olajjal, és hagyjuk állni egy kicsit. Ezután serpenyőben süssük elő a vágott felével lefelé fordítva. Ha kész, vájjuk ki a belsejét, és ezt is keverjük a tésztához. A kivájt padlizsánt töltsük meg a húsos tésztával, aztán mindegyiket tegyük a tepsibe, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük kb. 15 percig 200 fokon.
Tipp:Ha szereted, kínálj mellé joghurtos-zöldfűszeres uborkasalátát, azaz tzatzikit.
|